Huom! Taimien toimituksissa on tauko viikoilla 27 ja 28. 

Hirvelän taimiston verkkokauppa

Laaja valikoima perennoja eli monivuotisia ruohovartisia koristekasveja Töysän Ritolasta!

Voit tehdä ostokset kätevästi verkkokaupasta. Lähetämme taimet sovittuun Matkahuollon pisteeseen tai voit noutaa taimet taimistoltamme ennakkoon sovittuna ajankohtana.

Perennoja, jotka ovat meidän päätuotteemme, löytyy valikoimistamme tällä hetkellä yli 1000 eri lajia tai lajiketta. Meiltä löytyy joitakin lajikkeita pieniä määriä joita ei ole mainittu tässä luettelossa. Kannattaa tiedustella löytyisikö etsimäänne kasvia meiltä! 

Perennojen tuotekatalogin voi halutessaan ladata myös PDF-katalogina (huom. katalogin luominen kestää hetken).

Perennat

Perennat eli monivuotiset kukat ovat ruohovartisia koristekasveja. Lähes kaikki maanpäälliset kasvustot lakastuvat syksyllä siksi perennakasvit menestyvätkin hyvin paikoissa johon tulee esim. paksu lumikuorma.

Perennoilla voi rakentaa useita erillaisia tyylejä eri puolille puutarhaa, jotka sitten luovat kauniita ja tunnelmallisia alueita. Perennat ”kukkivat” myös värikkäillä lehdillä sekä osalla kasveista on myös kaunis ruska.

Monivuotiset köynnökset

Köynnökset sopivat moniin kohteisiin. Niillä voi ”sisustaa” ja saada luotua tunnelmallinen puutarha monenlaisilla tavoilla. Rakennusten seiniä voi pehmentää köynnöksillä samoin esim. pergolan rakentamisessa voi käyttää köynnöksiä. Humalasalot ovat näyttäviä puutarhoissa. 

Osa köynnöksistä kasvaa nopeasti ja näin saadan suojaa myös helposti. Köynnöksiä löytyy niin aurinkoisille kuin myös varjoisille paikoille.

Hyötykasvit

Sisältää mm. monivuotiset yrtit ja mansikat.

Mikä sen mukavampaa ja palkitsevaa on kuin kerätä itse omalta maalta satoa. Kasvatuspaikkoja on useita avomaa, lavaviljely, patio myös parvekkeille sopii hyvin mm. yrtit.

Hyötykasvien kasvualustaan kannattaa myöskin panostaa. Se näkyy heti sadon määrässsä. Yrtit ovat yleensä helppohoitoisia ja satoa saa usein koko kesän. 

Osan tuoreista yrteistä voi myös kuivattaa ja näin riittää satoa myös talvikuukausille.

Hirvelän Taimisto

Hirvelän Taimisto on Töysän Ritolassa vuodesta 1986 toiminut taimisto.
Lehtimäentie 1034, 63640 Ritola, Töysä
Merja Hirvelä 040 540 1117
Tapani Hirvelä 0400 213 441
tilaukset@hirvelantaimisto.fi